Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sárkány fajták

dragon.jpgNap Sárkány

Álltalában nyáron a legaktívabb.A monszun idején ebújil mert a vizet nem szereti annyira.Szavannákon él.Zsákmányai:oroszlán,elefánt,zsiráf, orrszarvú,ritkán ember.Természetes ellensége nincs.Viszont a beteg és legyengült egyedeket megtámadják a nagymacskák.Pikkelyei napsárgák vagy vöröses árnyalatúak.Tolyásai barna piros pöttyösek.Fészke a sziklák tetején van.Hossz:10-11m,Szárnyfesztáv:14-16m.Támadóeszközei:tűz okádás, karmolás,a farkán lévő bunkó,harapás.

 

 

 

 

 

 

dragon1.jpgHidrogén Sárkány

Nincs folyamatos lakóheje.Mindig vándorol.Zsákmánya atól függ hogy éppen hol van .Ellensége nincs.Minden környezethez gyorsan alkalmazkodik.Hossz:14m,Szárny:18-19m.A pikkely színe kék.A gyenge pélbányok színe inkább szürkéskék.Tojása kék világoskék csíkokkal.Támadóeszközei:mérgező lehellet,karmolás,harapás.

 

 

 

rozsa.jpgRózsa Sárkány

Ez a legkisebb fajta.Hossz:40-50cm,Szárnyfesztáv:25-30cm.Képes olyan kicsire összegömbölyödni hogy el tudjon bújni a rózsa szirmai közé.Ellensége a kutya,a macska,nagyobb madarak. Zsákmányai:rovarok,kisebb madarak,madár tojások.Pikkelye a rózsa színéhez igazodik.Tojásai kicsi zöldek amiket a rózsa szirmai közé rak.Támadóeszközei:harapás,karmolás.Nem túl erős.

 

 

 

 

 

 

levithan.jpgLevithan

Vizi lény.Az Atlanti és a Csendes óceánban él.Zsákmányai:cápa, bálna,kardszárnyú delfin,delfin.Ellensége a nagy csapatokban érkező orkák.Nem ölik meg de,a sebekbe bele is halhatnak.Pikkelyei háta szürkéskék,hasa szürke.Tojásai szürkék.Hossz:55-60m.Kopoltyúval lélegzik de,fél óráig képes a szárazon maradni.Támadóeszközei:víz oszlop,víz sugár,harapás,farokcsapás.

 

 

 

 

 

 

 

waterdragon.jpgVizi sárkány

Eltér a Levithantól.Kisebb nagyobb tavakban,folyókban is jól érzi magát.Halakkal táplálkozik de a vízben úszó emberekkel is.Tüdővel lélegzik.Több órán át képes a víz alatt maradni.Ellensége a vizek szennyezése.Pikkelyei kékek hasa világosabb. Tojása kékeszöld.Hossz:10-11m,Szárnyfesztáv:15-16m. Támadóeszközei:hullám,savas eső,harapás,karmolás.

 

 

 

 

 

firedragon.jpgTűz sárkány

Vulkánok közelében érzi jól magát.Testhőmérséklete az egekben hiszen csak így tudja kibírni az itteni viszonyokat.A vulkán körüli környéktől függ a tápláléka. Nincs konkrét ellensége.Pikkelyei vörösek,a fiatalok halványpirosak.Az orra hegyétől a farka végéig narancssárga "sörény" húzódik.Nem feltétlenül van szarvuk.Tojásait a vulkán belsejébe egy sziklakitülemkedésre rakja.A tojások vörösek narancssárga foltokkal. Hossz:9-10m,Szárnyfesztáv:14-15m.Támadóeszközei: tűz okádás,harapás,karmolás.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.